De geschiedenis van Château de Labusquière gaat terug tot het jaar 1208. De familie d’Aure, Baronnen van Larboust, bewoonden het kasteel en de bijbehorende gronden, boerderijen en wijngaarden tot de 16e eeuw.

Raymond, die in 1536 trouwde met Gaiharde d’Orbessan, verkreeg het eigendom van Château de Labusquière. Paul d’Orbessan werd heer van het kasteel in 1621. Later verkochten Graaf Joseph de Lordat en zijn broer François het kasteel aan François Passama, een parlementslid in Lombez, in 1720. Deze familie woonde sinds 1623 in Montadet. De Passama-familie overleefde de Franse Revolutie.

De kinderen van Caroline en Baron Bernard-Henri (1793-1863) bewoonden het kasteel. Rond 1850, tijdens de periode van Napoleon III, onderging Château de Labusquière een volledige renovatie in de stijl van die tijd. Daarna werd Château de Labusquière bewoond door de familie van Graaf en Gravin Du Pence tot ongeveer 1955.

Het departement Le Gers is perfect voor een vakantie! ‘Le Gers’ ligt in de Franse regio Midi-Pyrénées. De acht departementen van Midi-Pyrénées worden in het noorden begrensd door Spanje.

Het ongerepte landschap van Le Gers biedt ruimte en rust. Ruimte, vrede, zachte briesjes, blauwe luchten, zonneschijn en weinig regen. ‘Le Gers’ staat in Frankrijk bekend om zijn fantastische keuken. Noem ‘Le Gers’ tegen een Frans persoon en ze zullen meteen gerechten opnoemen zoals Magret de canard, Armagnac, Les poulet du farme, La Pintade, Le cailles, Pruneaux d’Agen, l’Oie. Veel Fransen uit Toulouse komen in het weekend speciaal naar Le Gers om de talloze lokale restaurants te bezoeken.

‘Le Gers’ biedt ruimte, toeristische routes en minimaal verkeer. Je kunt de vele vriendelijke dorpen en steden bezoeken, allemaal binnen een uur bereikbaar. Enkele voorbeelden zijn Toulouse, Auch, Lourdes, Louchon, Simorre, Samatan en Lombez. Binnen een uur rijden bereik je Spanje, waar je ’s winters kunt genieten van skiën. Het is aanbevolen om een schilderachtige route te nemen en een van de vele uitstekende restaurants te bezoeken die regionale gerechten aanbieden. Op slechts 5 kilometer van Château de Labusquière vind je een van de vele golfbanen in ‘Le Gers’. De Pyreneeën liggen op een uur rijden van Château de Labusquière. In de zomer kun je fantastische wandeltochten maken in de Pyreneeën, en in de winter kun je deelnemen aan wintersportactiviteiten. Tijdens de zomer hebben alle dorpen in de omgeving zomerfestivals, vlooienmarkten en vooral gezamenlijke maaltijden waar je van de lokale keuken kunt genieten.